Praktisch en tarieven

Overeenkomsten bij Psychotherapie :

  • U dient zich te realiseren dat U een overeenkomst aangaat tussen Uzelf en de behandeling.
  • Een psychotherapeutische behandeling is een procesmatige behandeling. U kunt geconfronteerd worden met allerlei, soms negatieve, gevoelens en gedachten waarmee we aan het werk gaan. Dit is niet altijd prettig maar wel belangrijk om tot de kern van Uw klachten te kunnen komen.
  • Alle informatie die tijdens de consulten ter sprake komt wordt met alle discretie behandeld.
    We streven te allen tijde naar een respectvolle, veilige en betrouwbare sfeer tijdens de consulten. De therapeut heeft een officiële zwijgplicht wat betreft uw persoonlijke dossier.
  • Afspraken dienen ten allen tijden te worden nagekomen.
  • Afspraken die niet binnen 48 uur worden geannuleerd, worden volledig in rekening gebracht.
  • Telefonisch spreekuur op dinsdag en woensdag tussen 12.00 en 1300


Werkwijze :

Er wordt gewerkt met psycho(sociale) therapieën.(Deel) Methoden uit o.a. de Cognitieve gedragstherapie, Psychoanalytische methoden, Lichaamsgerichte psychotherapie, Haptonomie, Relatietherapie, Directieve therapie en de Regressietherapie.

Over het algemeen is de duur van een totale behandeling maximaal 15 a 20 consulten. Dit kan korter of langer zijn, dit ligt ook aan de frequentie van Uw afspraken.
Voor het intakegesprek dient U eenmalig een geldig identiteitsbewijs te overhandigen, ter controle van Uw gegevens.
Na het intakegesprek wordt er een behandelplan gemaakt. Er volgen 3 a 4 consulten, waarna er de opvolgende keer een evaluatie gesprek wordt gehouden. In dit gesprek wordt geëvalueerd of de gekozen behandelvorm positief heeft gewerkt. In sommige gevallen wordt het behandelplan aangepast.

Het kan ook voorkomen dat Uw klachten sneller verholpen zijn dan verwacht. Dit is zeer positief.
Wij maken U er wel op attent maken dat er dan altijd een afrondend gesprek plaatsvindt. Dit is zowel voor U als cliënt als voor de therapeut belangrijk.

Tarieven per 1-01-11 :

Consult/zitting duur 50/60 min 95.00 euro per consult
Relatie/systeem Therapie duur 50/60 min 120.00 euro per consult
Speciaal tarief * duur 25/30 min 45.00 euro  per consult

*Voor patiënten met een lager inkomen hanteren we een gereduceerd tarief. De inkomens/loongrens is hierbij 990, – euro netto per maand.

Betalingen:

U krijgt na afloop van Uw consult een factuur/declaratie mee die U kunt indienen bij uw zorgverzekeraar i.v.m. de vergoeding. U dient zelf zorg te dragen voor de betaling van de factuur. Dit kan contant na afloop van het consult, of U mag het openstaande bedrag binnen 8 dagen overmaken per bank of giro.

Vergoeding:

Onze consulten worden over het algemeen gunstig vergoed. In de regel 75 % tot 100% per consult, met een maximum per jaar. Dit maximum bedrag kan variëren per verzekerende instelling, maar ligt tussen de 300, – en 1000, – euro per jaar. Er is meestal sprake van een eigen bijdrage. Informeer hier tijdig over bij Uw zorgverzekeraar!

Hopelijk bent U bij deze genoeg geïnformeerd. Voor vragen kan U altijd contact opnemen.

Advertentie